Project Kunst

Deze maand werkten we het project ‘Kunst’ uit met de hele school. De kleuters zijn aan de slag gegaan met de kunstenaars Keith Haring en Wassily Kandinsky. Als eerste maakten ze een kunstwerk van Keith Haring na.

1.Om te starten namen de kleuters om de beurt een houding aan op het karton/papier en probeerden ze de omtrek van hun vriendje na te tekenen.

2. Daarna mochten ze hun eigen omtrek schilderen…

Om een kunstwerk van Kandinsky na te maken mochten de kleuters cirkels uit verschillende kleuren papier maken. De oudste kleuters tekenden de cirkels over op papier en knipten ze uit. De jongste kleuters mochten deze op elkaar kleven. Resultaat: een prachtig kunstwerk!

Verder hebben onze kleine kunstenaars een eigen versie van de Mona Lisa gemaakt, leerden ze verschillende vormen verkennen/tekenen en gingen de oudste aan de slag met het mengen van kleuren. Wat hebben we genoten van ons kunstige week!